STUDIECENTRUM ZUID. PERSOONLIJK!
  • Home
  • Studiecentrum
    • Huiswerkbegeleiding
    • bijles
    • trainingen
    • Inschrijven
  • Begeleidingscentrum
  • Recensies
  • Contact & Locaties
  • Stel uw vraag
  • Klacht WMO

missie & visie

Begeleidingscentrum Zuid staat voor het bieden van een fijne, veilige en vertrouwde sfeer waarin kinderen, jongeren en volwassenen vaardigheden leren om in de maatschappij van vandaag en ook van morgen zelfstandig te kunnen participeren. Dit doen wij op een positieve oplossingsgerichte wijze en in samenspraak met de omgeving. 
Onze visie is dat onze fijne, open werksfeer leidt tot een organisatie die bekend staat in de regio om haar resultaten. Onze medewerkers zijn toegankelijk, laagdrempelig en staan open voor veranderingen die leiden tot verbetering van onze begeleiding. Het welzijn van onze cliënten en de harmonie in zijn of haar leefeenheid staat voorop.

BEGELEIDINGSCENTRUM zuid 

Studiecentrum Zuid heeft een vergunning om individuele -en groepsbegeleiding te bieden aan kinderen, jongeren en (jong) volwassenen in het kader van de jeugdwet en de WMO. Dit kan op basis van PGB of Zorg in Natura.
​Deze (psycho) sociale begeleiding is gericht op ondersteuning bij deelname aan de reguliere maatschappij (school) als gevolg van psychosociale problemen / ADHD / ASS etc.

Indien u denkt voor deze begeleiding in aanmerking te komen neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u dan ondersteunen bij het indienen van de vraag bij de gemeente. De gemeente beslist over de toekenning en betaalt ons voor het leveren van zorg.  
Begeleidingscentrum Zuid biedt in dit kader maatwerk in de vorm van individuele -en groepsbegeleiding. 


individuele begeleiding

​​Individuele begeleiding kan plaatsvinden in de thuissituatie, op school en/of op onze locatie. De begeleiding is gericht op vergroten van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en welbevinden. 

Individuele begeleiding kan bestaan uit:
Verbeteren / aanleren planningsvaardigheden.
Verbeteren sociale vaardigheden.
Verbeteren van inzicht in eigen functioneren en aanleren van oplossingsstrategieën. 
Vergroten van weerbaarheid en zelfvertrouwen door o.a mindfullness.
Ondersteunen van ouders / verzorgers in relatie tot de begeleiding van zoon / dochter.
Ondersteunen bij uitvoeren van ADL taken.
Stimuleren / activeren.
Overzicht creëren.
Omgaan met angsten. Bijvoorbeeld faalangst. 


​

groepsbegeleiding

De groepsbegeleiding voor zorgleerlingen is gericht op het toepassen van de besproken doelen tijdens
​de individuele begeleiding. 

De zorgleerling kan in een kleine groep participeren of in de standaard huiswerkbegeleidingsgroep. 
​Dit zal in overleg met het kind, jongere, (jong) volwassene en ouders / verzorgers bepaald worden. 


​

BEGELEIDING GEZIN

Begeleiding in het gezin/leefeenheid is gericht op het (hele) gezin en heeft tot doel om de situatie binnen het gezin te verbeteren, optimaliseren en/of aan te pakken. Voorbeelden van doelen van deze begeleiding zijn:
  • Herstellen van de onderlinge relaties binnen het gezin
  • Vergroten van inzicht in het gedrag van alle gezinsleden
  • Psycho-educatie en/of benadering betreffende de hulpvraag van één van de gezinsleden
  • Ontlasting van ouder(s)/verzorger(s)
  • Ondersteuning bij de opvoeding




​

Mindfulness training

Begeleidingscentrum Zuid biedt Mindfulness training aan voor kinderen tussen 4 en 13 jaar. Deze is bewezen effectief bij hyperactiviteit en concentratieproblemen. Elk kind plukt er de vruchten van door: 
- Leren erkennen en plaatsen van je eigen gevoel.
- Aandacht kunnen leggen op de juiste plek. 
- Verbetering inlevingsvermogen.
- Bewustwording van je lichaam / signalen: mind / body connection.

Het is ook mogelijk deze training individueel te volgen. 


Privacy -en klachtenreglement

Privacy
File Size: 133 kb
File Type: pdf
Bestand downloaden

KLACHTENREGLEMENT JEUGDWET
KLACHTENREGLEMENT WMO

Directie                          Inge van Rooijen 

Foto
Bedankt voor uw belangstelling voor Begeleidingscentrum Zuid. Sinds 2011 ben ik
​eigenaar / directeur. Ik sta met veel plezier en enthousiasme voor een organisatie die een steeds groeiend aanbod van diensten voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen biedt. 

Onze persoonlijke en laagdrempelige aanpak is onze kracht! 
Ik studeerde zelf Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht.
​Na verschillende leidinggevende functies in de gezondheidszorg, heb ik gekozen voor mijn eigen weg. 


​Met veel trots stel ik u voor aan onze begeleiders! 



​

onze begeleiders

Foto

MARJOLEIN VAN DEN BERGH-FRANSSEN

Mijn naam is Marjolein van de Bergh-Franssen, inmiddels meer dan 7 jaren in dienst bij Studie- en begeleidingscentrum Zuid. Begonnen als huiswerkbegeleidster, met een achtergrond als docent beeldende vakken middelbare school. 
Gedurende de jaren heb ik het bedrijf zien groeien tot een plek waar leerlingen kunnen leren, plannen, groeien, en ze begeleid worden door competente begeleiders. Van alle markten thuis en voor ieder wat wils. In 2015 behaalde ik mijn diploma tot kindercoach en in 2016 het diploma communicatie-trainer en sinds enkele jaren bieden wij nu ook zorg in natura aan, waarbij we kinderen en jong volwassenen sociaal-emotioneel mogen begeleiden. 
In 2017 startte ik met de opleiding HBO toegepaste psychologie kind en jeugd waar ik veel nieuwe kennis op mag doen en  enorm veel plezier aan beleef. Ik verzorg wekelijks mindfulnesstraining voor onze leerlingen, en dat levert enorm leuke momenten op, zowel de samenwerking en het begrip onderling groeit, tussen de leerlingen , maar ook hun eigenwaarde die stijgt is mooi om te zien. Mensen vragen me wel eens: “Vind je het niet moeilijk, het werken met kinderen en hun leer- en / of emotionele problemen?”, en dat beantwoord ik altijd met een glimlach.  Het is voor mij een enorm mooi vak, speciaal, en nooit hetzelfde. Ik ga iedere dag met plezier mijn werk tegemoet en beleef welke nieuwe uitdaging zich voordoet of welke oplossing ik samen met een kind kan zoeken voor een probleem.

Mijn doel is het kind in zichzelf en zijn capaciteiten te laten geloven, maar ook het accepteren van zijn of haar moeilijkheden en leren hiermee om te gaan. Mijn motto is “good things take time” , geduld, geloof en vertrouwen, en dan komen we samen een heel eind.


​

Foto

Shirley simons

Het is alweer een tijdje geleden dat ik na het gymnasium ben afgestudeerd in de pedagogische wetenschappen. Ik heb een eerstegraads bevoegdheid om les te geven in (ortho)pedagogiek en een tweedegraads bevoegdheid voor (kinder)psychologie. Ik heb meer dan 20 jaar coachingservaring met verschillende leeftijdsgroepen op diverse leefgebieden. Mijn doel is om kwetsbare personen te helpen met het bevorderen van hun zelfredzaamheid, zodat zij mee kunnen doen in de maatschappij.
Ik heb kennis van en ervaring met leerproblemen, psychosociale gedragsproblematiek, autismespectrumstoornissen en niet aangeboren hersenletsel. Ik ben gewend om integraal en multidisciplinair te werken vanuit de gezinsplan gedachte en eigen kracht regie. Vanaf 2018 ben ik werkzaam bij Studiecentrum Zuid, waar deze visie en methodiek wordt voortgezet. Middels 1 op 1 intensieve begeleiding help ik zorgleerlingen, die net wat meer structuur en een extra duwtje in de rug nodig hebben om hun leerdoelen en persoonlijke doelen te bereiken. Ieder kind is uniek en heeft zijn of haar eigen verhaal. Het is voor mij een uitdaging om te kunnen aansluiten bij hun belevingswereld en om hun leerstrategie te ontdekken. Wat ik mooi vind aan mijn werk is, dat een zorgleerling op onze locatie niet alleen de kans, tijd en aandacht krijgt om zijn schoolse vaardigheden te ontwikkelen, maar deze uiteindelijk ook ((on)bewust bekwaam) leert integreren in zijn algemeen dagelijkse vaardigheden. Integraal werken betekent voor mij ook veelvuldig overleg met ouders, school en hulpverleners, waarbij het welzijn van het kind centraal staat. Progressie vind
ik dan waardevoller dan prestatie. Het geeft mij voldoening wanneer ik een leerling zie groeien, deze lekker in zijn of haar vel zit en de ouders aangeven dat er meer rust en harmonie in het gezin is gekomen.


​

Foto

anita jetten

Ik ben sinds mei 2018 werkzaam bij Studie Centrum Zuid als bijles docente
Frans. In deze taal heb ik 7 jaar les gehad en daarna heb ik 8 jaar conversatie-
lessen gevolgd.
Momenteel doe ik de HBO opleiding Toegepaste Psychologie en daarnaast heb ik enkele
cursussen gevolgd, om ook kinderen met diagnoses te kunnen begeleiden.
Vanaf januari 2019 maak ik deel uit  van het team zorg bij Studie Centrum Zuid.

Dit werk bezorgt me heel veel voldoening, doordat je de jongens en meiden 
persoonlijk kunt helpen op weg naar een fijne toekomst.
  • Home
  • Studiecentrum
    • Huiswerkbegeleiding
    • bijles
    • trainingen
    • Inschrijven
  • Begeleidingscentrum
  • Recensies
  • Contact & Locaties
  • Stel uw vraag
  • Klacht WMO